Oscar Hugosson
vd, Scanfill

1.Vad kommer din presentation att handla om.

Jag ska berätta om Scanfill, ett förpackningsmaterial för morgondagens hållbara förpackningar. Med Scanfill reduceras polymeranvändningen i plastförpackningar med 50 %. Den oljebaserade polymeren är utbytt mot en mineral, en oändlig råvara med förhållandevis obefintlig miljöpåverkan. Nu lanserar vi också Scanfill BIO som tar förpackningsmaterial till en ny nivå. Där använder vi samma koncept för polymerreducering, fast med en 100% oljefri polymer, gjord på sockerrör. Scanfill förpackningsmaterial finns i olika kvaliteter, är godkända för kontakt med livsmedel enligt 10/2011/EC och kan anpassas på många sätt efter applikationskrav och kundens kravspecifikation.

2.Hur ser du på dagens förpackningar?

Mestadels tycker jag att dagens förpackningar är väldesignade och oftast fyller ett väldigt viktigt syfte för att hjälpa miljön trots den negativa synen på förpackningar från konsumentledet.

3.Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se?

Skulle gärna vilja se att återvinningsbiten blir mer vida spridd samt att återvinningen i Sverige blir bättre så att vi inte behöver förlita oss på andra länder för att kunna återanvända plasten i diverse detaljer.

4.Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Tycker att konferensen lyfter bra och aktuella frågor blandat med nytänk, som förhoppningsvis kan påverka industrin positivt. Jag hoppas att vi kan fortsätta de positiva och intressanta dialoger vi haft tidigare år på Pack Point Nordic.