Paula Martirez

Business Development Manager, Cellutech

 

  1. Vad kommer din presentation att handla om? Jag kommer att prata om banbrytande material från skogen som kommer att ersätta fossila plaster. Bland annat vårt nya spännande material Cellufoam, ett biobaserat och hållbart alternativ till frigolit och andra skumplaster. Jag kommer att berätta om vår resa som startupbolag, hur vi tar forskningsidéer mot produkt samt ge en inblick i våra planer och ambitioner för framtiden.

  2. Hur ser du på dagens förpackningar? Jag ser att de står inför en stor förändring, precis som många andra industrier. Ska vi nå klimatmålen krävs en omställning. När det gäller förpackningarnas material händer det väldigt mycket inom biomaterial som kommer att bidra till nya hållbara alternativ.

  3. Vilka förändringar/förbättringar skulle du helst vilja se? Att man i större utsträckning satsar på innovationer, jag tror att konsumenter är villiga att betala för mervärdet om det innebär att förpackningens klimatpåverkan är mindre.

  4. Beskriv dina förväntningar på konferensen. Jag förväntar mig spännande möten och diskussioner, och få mer insikter i branschen. Det ska även bli roligt att få inspirera morgondagens hållbara förpackningar. Jag ser fram emot en intressant dag!